Фестиваль польової кухні пам'яті Тараса Сича

Фестиваль польової кухні пам'яті Тараса Сича

28 червня о 15:00 стартує пятий ювілейний фестиваль польової кухні  пам`яті Тараса Сича. Цього року фестиваль відбуватиметься на фонтанній Центрального Парку розваг та відпочинку!

Довідка:
Тарас Сич - був пацифістом, працював кухарем в батальйоні «Київська Русь»,  допомагав військовим, пораненим, сам був проти насилля, в руках зброї не тримав.
 Нагадаємо, Фестиваль польової кухні присвячений пам’яті вінничанина Тараса Сича. Він народився 30 березня 1966 року у Вінниці. Був учасником Революції Гідності на київському Майдан, а згодом пішов на передову. Позаяк чоловік був ідейним пацифістом, до рук зброї не брав, натомість служив кухарем у батальйоні «Київська Русь». Загинув 13 лютого 2015 року під мінометним вогнем у «Дебальцевському котлі». Похований на Алеї Слави вінницького міського кладовища. У Тараса Сича залишились донька та онука.
До війни та подій на Майдані  Тарас Степанович працював будівельником, у  вільний час безкоштовно ремонтував монастир. Він завжди намагався внести  свою маленьку допомогу для загального блага. В батальйон Тарас Сич пішов   з Майдану. Там він також годував людей. Коли формували «Київську Русь»  з добровольців з Майдану, приїздив у військкомат брати направлення на  перекваліфікацію, бо був прикордонником по спеціальності.  

 Тарас Сич загинув під мінометним вогнем у «Дебальцевському котлі»  13  лютого 2015 року на 48 році життя, коли снаряд розніс кухарську палатку.

В рамках фестивалю у центральному парку на вас чекає:
 - близько двадцяти «точок» для приготування страв та більше як 40 святкових локацій, де продаватимуть всілякі цкавинки;
 - приготування страв відбуватиметься у чотирьох польових кухнях та на вогнищах;
 - страви будуть готувати рятувальники та військові, спеціалізовані навчальні заклади, ресторани, воїни-«афганці»,
байкери. Свої фірмові страви також будуть готувати і представники семи національних спільнот.
 - частування польовими наїдками всіх охочих. А це – декілька тисяч чоловік.

Цей фестиваль порадує вінничан не тільки смачнющими стравами польової кухні, та кухні на відкритому вогні, але основна його мета благодійна! Усі городяни чи гості міста можуть долучитись до організації фестивалю де-кількома шляхами:

 1. Принести продукти в "банк" фестивалю, з яких і будуть готуватись страви (Перелік необхідних продуктів нижче)

2.  Стати волонтером фестивалю, та допомогти із готуванням або іншими організаційними моментами. Анкета реєстрації волонтерів ТУТ

3. Створити власну кухню-локацію та приготувати власні страви! Для цього вкажіть про свій намір в ЦІЙ анкеті.

4. Обовязково прийти на фестиваль аби придбати та спробувати страви польової кухні. Всі виручені кошти будуть спрямовані на придбання медичного обладнання для військових медиків!!!

!!!Вхід на територію фестивалю вільний. Замість квитка, відвідувачі куплятимуть тарілку з фірмовою емблемою фестивалю, з нею можна обирати будь-яку страву з асортименту. Планується, що цьогоріч, така тарілка буде коштувати 50 гривень.

Надаємо перелік необхідних продуктів. Будемо вдячні за будь що із цього списку та у будь якій кількості. Продукти можна приносити за адресою: вул. Брацлавська, 27а, перший поверх. Офіс БФ "Подільська громада"

  • Картопля – 200 кг
  • Цибуля – 40 кг
  • Капуста – 40 кг
  • Буряк – 30 кг
  • Морква – 30 кг
  • Крупа рис – 25 кг
  • Крупа гречка – 25 кг
  • Макарони – 30 кг
  • Хліб – 100 буханок
  • Цукор – 25 кг
  • Часник - 3 кг
  • Кріп – 2 кг
  • Петрушка – 2 кг
  • Сало – 30 кг
  • М‘ясо на кістці – 30 кг
  • М‘ясо свинне – 30 кг
  • Риба – 10 кг
  • Томатна паста – 10 банок 0,5
  • Фасоля – 25 банок 0,5
  • Тушонка – 30 банок 0,5
  • Олія – 20 пляшок 0,5
  • Сіль – 5 кг
  • Перець мелений – 20 пачок
  • Ізюм – 1 кг
  • Одноразовий посуд – 1500 комплектів (у комплект входять:  ложка, стакан 0,5)
  • Серветки – 100 пачок

Ось, як відбувався фестиваль у 2018 році: https://gromada.vn.ua/news/item/id/743 

Із усіма запитаннями звертайтесь, будь ласка, за телефонами: 0432- 61-20-72, 067 491 60 25

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення