До Міжнародного дня собак. Вісім причин завести чотирилапого

Клименко О.
Автор:
Клименко О.
01 липня 2021

2 липня в усьому світі відзначають цікаве свято - Міжнародний день собак. Його започаткували в США. В Україні про цей день знають одиниці. А от тих, хто по-справжньому щиро любить собак серед українців є значно більше.

Крім милих оченят та ігор, собаки можуть позитивно впливати на здоров'я та самопочуття людини. Це доведено вченими. Вони наводять кілька причин, які доводять, що собака є не тільки кращим другом людини, але й хорошим помічником в боротьбі за здоров'я. Якщо у вас досі немає хвостатого, пропонуємо до вашої уваги 8 реальних причин завести собі улюбленця. 

До Міжнародного дня собак. Вісім причин завести чотирилапого

Собаки можуть запобігти появі астми у дітей

В ході досліджень шведські вчені виявили, що наявність собаки на 31 відсоток знижує ймовірність розвитку астми у дітей дошкільного віку та на 52 відсотки - у школярів.

Знижують стрес на роботі

Британське дослідження показало, що люди, які приводили з собою на роботу своїх собак, були менш схильні до стресу. Тому, при можливості, вчені рекомендують зрідка брати з собою на роботу тварин.

Не дають розвинутися депресії

За словами американських психологів, собака надає серйозну емоційну підтримку і не дає господареві сумувати.

Собака, Диван, Отдых, Домашнее Животное, Главная

Можуть виявляти рак

В ході експериментів, італійські дослідники виявили, що собака може «винюхати» пухлину з точністю до 97 відсотків. Аналогічні дослідження американських учених показали, що собака може виявити рак щитовидної залози, сечового міхура і простати.

Можуть визначати рівень цукру в крові

Британські вчені виявили, що 8 з 10 собак можуть безпомилково визначити, коли у господаря значно знижується кількість цукру в крові. Таке відкриття буде корисним для людей хворих на діабет.

Позитивно впливають на роботу серця

Результати японського дослідження показують, що 54 відсотки власників собак регулярно ходять з ними на прогулянки або грають. Такі вправи корисні для серця і не дають розвинутися хворобам.

Собаку можна навчити винюхувати алергени

Вчені з Техасу вважають, що собак можна навчити розпізнавати продукти в їжі, на які у людини алергія.

Собаки люблять обійматися

За словами вчених, в ході обіймів виробляється окситоцин відомий як гормон любові. Тому, господареві четверолапого не загрожує поганий настрій

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Весняна мода 2024: практичність і романтика
Весняна мода 2024: практичність і р... Весна, нарешті, знову на порозі, а разом з нею й нові приголомшливі тренди, які додадуть гардеробу свіжості. З нетерпінн...
Догляд та обслуговування ножа для виживання
Догляд та обслуговування ножа для в... Надійний ніж для виживання - це не просто інструмент, а ваш партнер у пригодах, який потребує уваги та догляду, щоб зали...
Експрес-тест на знання української мови
Експрес-тест на знання української... День української писемності та мови традиційно відзначають 9 листопада вже 23 роки поспіль. А 21 лютого - Міжнародний д...