Традиції та виникнення Valentine's Day та тест до Дня Святого Валентина

MoeMisto
Автор:
MoeMisto
08 лютого 2024

14 лютого в Україні та у всьому світу відзначають свято - День Святого Валентина або День всіх закоханих (Valentine's Day).

Традиції та виникнення Valentine's Day та тест до Дня Святого Валентина

 

День Святого Валентина – дуже незвичайне і романтичне свято. У цей день пари зізнаються один одному у коханні, мріють про щасливе спільне майбутнє. Молоді люди роблять пропозиції руки і серця своїм обранцям. Щорічно на 14 лютого припадає велика кількість урочистих реєстрацій шлюбу та вінчань, вважається хорошим знаком об'єднатися сердецями у День Святого Валентина. 

Традиції святкування та символіка Дня Святого Валентина:

Кожен рік молоді люди у парі дарують своїм половинкам різноманітні подарунки: валентинки, солодощі, м'які іграшки та різноманітні сувеніри. Всі символи свята мають бути виконані у яскравих червоних та рожевих кольорах.

 

Історія виникнення Дня Святого Валентина:

День Святого Валентина існує з часів стародавніх язичницьких культур. Як відомо, ім'я цього свята дав християнський священик Валентин, який таємно вінчав закоханих легіонерів, за що був страчений 14 лютого 249 році за часів Римської Імперії у якій правив імператор Клавдій II.

Воюючи римська армія відчувала гостру нестачу солдатів для військових походів. Воєначальник був переконаний, що головний ворог його "наполеонівських" планів - шлюби, бо одружений легіонер про славу імперії думає набагато менше, ніж про те як прогодувати свою сім'ю. Щоб зберегти в своїх солдатах військовий дух, імператор видав указ про заборону легіонерам одружуватися...

Зараз мощі Святого Валентина знаходяться у Польщі на території Познанської метрополії. Там же і знаходиться чудотворний образ святого, до якого тисячі паломників щороку звертаються за допомогою та благословенням. Святий Валентин нікому не відмовляє, продовжуючи творити чудеса через сотні років, після свого відходу в інший світ.

До святкування дня Святого Валентина сайт Moemisto.ua підготував для Вас тест "Чи знаєте ви романтичні місця в Україні".

Поїхали!) Результатом ділимось в соціальних мережах!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Без яєць, з медом чи шоколадом: прості рецепти пасок
Без яєць, з медом чи шоколадом: про... Паска – одна з головних страв на великодньому столі. Ми зібрали для вас нові та перевірені рецепти. Тут є рецепт корисно...
Як оригінально пофарбувати яйця на Великдень
Як оригінально пофарбувати яйця на... Фарбовані яйця є однією з традицій Великодня. Вони вважаються оберегом. Звичайно, яйця можна пофарбувати дуже просто, ку...
Весняна мода 2024: практичність і романтика
Весняна мода 2024: практичність і р... Весна, нарешті, знову на порозі, а разом з нею й нові приголомшливі тренди, які додадуть гардеробу свіжості. З нетерпінн...