Необхідність кондиціонерів в умовах зміни клімату

vencon.ua
Автор:
vencon.ua
11 вересня 2020

Аномально спекотна погода давно не новина для регіонів, які звикли до помірній температури. Вчені стверджують, що клімат на планеті змінюється і настає глобальне потепління. Ведеться активний пошук способів боротьби з цим явищем. Тим часом українці користуються перевіреними засобами для забезпечення сприятливого клімату навколо себе.

Необхідність кондиціонерів в умовах зміни клімату

Кондиціонери врятують від спеки

Зміни клімату призвели до непомірно високих температур цього літа. Постраждала не тільки Вінниця, а й інші регіони країни, в яких не звикли до спеки. Важка кліматична обстановка ще раз підтвердила, що кондиціонери виступають найкращою зброєю проти вуличного пекла.

Благо з придбанням останніх немає жодних проблем. Сучасний ринок не обмежує споживача. У вінничан є вибір, де купувати таке необхідне обладнання. У місті так само актуальні спеціалізовані магазини кліматичної техніки. Але більшу популярність набирає придбання товару в інтернеті.

Останній варіант вигідніше і зручніше з багатьох причин. Споживачеві доступний вибір згідно його фінансовому становищу. Інтернет-магазин завжди пропонує товар в трьох цінових категоріях. Покупець може шукати бюджетні моделі, розглянути пропозиції для середнього класу або звернутися до преміум товарам.

Кондиціонери дозволяють вільно дихати

Споживач вже звик, що побутові прилади рідко виконують тільки одну функцію. Як правило, обладнання роблять багатофункціональним. Це продиктовано турботою про комфорт клієнта. А також бажанням поліпшити якість життя і разом з тим зміцнити здоров'я.

В умовах підвищеного забруднення повітря кондиціонер виступає не тільки корисним пристосуванням для охолодження атмосфери, але і незамінним атрибутом життя в мегаполісі. Мова йде як про отруєння повітря в промислових масштабах, так і про природні явища.

Під останніми маються на увазі лісові пожежі, які через високі температури не рідкість. Досить викинутого недопалка, щоб з маленької іскри розгорілася пожежа. Чимало прецедентів, коли продукти горіння від лісової пожежі заповнювали міста, ускладнюючи дихання мешканцям.

Тому цілком логічно, коли кондиціонер перш, ніж охолодити і подати повітря в кімнату, прибере з нього гар і пил. Для цього на більшість моделей встановлюються спеціальні фільтри. Існує не тільки груба очистка від великих частинок пилу, але і тонка фільтрація, яка позбавляє атмосферу неприємних запахів.

Сучасний кондиціонер здатний:

  • Прибрати з навколишнього повітря пил
  • Затримати молекули важких металів
  • Очистити атмосферу від запахів
  • Боротися з бактеріями і алергенними спорами

Фільтрація повітря з додатковой функції перейшла в основний набір. При аномальної спеки, коли через відсутність дощу вся пил витає в повітрі, без його очищення не обійтися. Це дозволить в приміщенні насолоджуватися свіжої атмосферою.

Універсальність кондиціонерів

Не варто забувати про час, коли спекотна погода припиниться і настане міжсезоння, коли погода надзвичайно примхлива. Тепла денна погода змінюється нічним холодом. Якщо пішли тривалі дощі, то в приміщенні стає сиро і холодно. Але центральне опалення в Вінниці включати не поспішають.

У цьому випадку також врятує кондиціонер. Навіщо купувати зайвий обігрівач, коли інверторні моделі за лічені хвилини наповнюють кімнату бажаним теплом. Для цього достатньо змінити режим роботи.

Поширена думка, що для вироблення тепла кондиціонеру потрібно набагато більше електроенергії, ніж для холоду. Насправді зміна програми не впливає на споживання електрики. Пристрій не з'їсть жодного зайвого вата.

Виробники кліматичного обладнання з увагою стежать за змінами в природі. Тому постійно розробляються новинки, які значно полегшують людське життя при катаклізмах. Кондиціонер залишається актуальним обладнанням, яке врятує і від аномальної спеки, і раптового похолодання.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Як правильно їздити на електровелосипеді не порушуючи ПДР?
Як правильно їздити на електровелос... Коли ми їздимо на електровелосипеді, то розуміємо, що це популярно та безпечно. Ми можемо легко пересуватися містом. Але...
Печемо паски: ТОП-10 найсмачніших рецептів від українських зірок
Печемо паски: ТОП-10 найсмачніших р... 5 травня святкуватимемо світле свято Воскресіння Господнє! На кожному Великодньому столі обов'язковим елементом є паска....
15 замків та палаців Вінниччини
15 замків та палаців Вінниччини Вінницька область є лідером за кількістю історичних пам'яток, а саме замків, садиб, палаців, фортець і маєтків. Їй посту...