12 романтичних місць для прогулянок у Вінниці

Афіша Вінниці - MoeMisto.ua
Автор:
Афіша Вінниці - MoeMisto.ua
01 березня 2024

А ви знаєте, що у Вінниці є чимало цікавих, затишних та милих місць для романтичних прогулянок?! Деякі місця, ну зоооовсім неочікувані)
Отож, пропонуємо ознайомитись з добіркою ТОП-12 місць у Вінниці для яскравих весняних прогулянок!
 

12 романтичних місць для прогулянок у Вінниці

 

1. Набережна фонтану Roshen 
Після відкриття фонтану Рошен та реконструкції набережної - це місце стало чи не найулюбленішим для кожного вінничаннина. Коли відкртий фонтан, у весняний та літній сезон, місце занадто людяне. Але що може бути краще, чим подивитись на світло-музичне шоу фонтану Рошен, а потім прогулятись набережною у вогнях нічного міста. 


Особливо гарно буде у сутінках, коли вогні нічного міста відбиваються у воді.


  

 

Дізнавайтесь про всі заходи Вінниці у соцмережах:
 - Facebook
 - Instagram
 - Telegram


2. Набережна та Бригантина
Якщо хочеться більш спокійної атмосфери то від фонтану Roshen варто пройтись по іншу сторону центрального мосту та вийти на набережну в сторону єдиного у Вінниці півострова  - Бригантини. Тут вам уже і спокійна атмосфера, і тиша, де можна прогулятись наодинці, насолоджуючись краєвидами. 
І хоча по іншу сторону центрального мосту набережна вже не в такому ідеальному стані, але це не менш романтично та захоплююче. 

 
Після набережної можна спуститись на Бригантину та прогулятись біля самої річки. Тут особливий шарм... Якщо ваша прогулянка вдень, то можна влаштувати тут пікнік і посидіти в затінку дерев біля самої річки. Або ж навіть порибалити. Урізноманітнити вашу прогулянку можна, пройшовши до спортивного майданчика та до церкви, де збереглись ще старовинні побудови з цегли. 





3. Київський міст
З Київського мосту завжди відкриваються неабиякі краєвиди на південний Буг, на парк біля колишнього "Кумбари", на залишки старої водозабірної станції, та й на велику частину Замостянського району. А у вечірній час міст підсвічується яскравими блакитними кольорами і виглядає по-особливому .


 



А після реконструкції мосту тут стало ще цікавіше. Міст прикрашають різноманітні бронзові фігурки: коти, метелики, лебеді, сімейство півня та курки з малими курчатами та інші.  Все це виглядає досить мило.


 



 

4. Сходи Артинова і парк «Кумбари»
Мабуть чи не кожний вінничанин гуляв неодноразово на скелястих схилах парку «Кумбари» по вулиці Миколи Оводова. Ще на початку XX століття архітектор Григорій Артинов побудував тут садибу Новінського та круті кам’яні сходи, що й нині ведуть вниз до річки Південний Буг. Серед містян ці сходи прозвали "потьомкінськими" за аналогією справжніх "потьомкінських" сходів в Одесі. Зараз цей парк має не найкращий вигляд, але все ж не втрачає свій чудовий та загадковий шарм.



Також посеред парку Кумбари  є невеликий оглядовий майданчик, де встановлений пам’ятний знак Івану Богуну. Звідти відкривається чудовий вид на Південний Буг і Київський міст. Тут неймовірна атмосфера, що вдень, що ввечері. 
Можна спуститись по сходах до річки , там пологі схили, великі камені, металеві лавочки.
 


 

5. Площа Гагаріна

Зовсім нещодавно площа Гагаріна стала однієї з улюблених місць у Вінниці як для прогулянок так і для фотосесій. Це все після появи відомого напису "I love Vinnytsia» та після реконструкції площі. Тут поставили багато лавочок, побудували фонтан і саме звідси відкривається гарний вид на вхід до центрального міського парку.


Кожен, хто побував на цій площі, фотографується з написом. Напис підсвічується і навіть вночі виглядає непервершено! Окрім того на площі у літній та весняний період працюють фонтани, і в нічний час вони підсвічуються.
Якщо ви прогулюєтесь площею літнім вечором, то маєте шанс потрапити на кіновечори просто неба. Це особливо цікаво).
 


 
Сама площа побудована так, що складається з кількох рівнів зі скляною півсферою посередині.Це дуже стильне та цікаве місце. Хоча тут часто буває людно, але прогулятись тут чи посидіти на лавочці і насолодитись міськими краєвидами однозначно варто. 

 

6. Центральний міський парк культури і відпочинку 
У Центральному міському парку місць для прогулянок та розваг чимало, адже територія парку сягає 40 гектарів.Тут вам і людні місця і затишні усамітнені вулички та стежки, де можна гуляти вдвох скільки завгодно. 

Знаковим місцем для закоханих може стати чортове колесо. Хіба не чудово вдвох піднятись на чортовому колесі вверх і насолоджуватись видом на місто. 
Один такий оберт коштуватиме вам 50 грн. 
 
Щоб було вже дійсно на всі 100% романтично, оберіть собі кабінку для закоханих. Така кабінка прикрашена металевими серцями і додасть більше романтики.
 

Після колеса огладу можна прогулятись по парку далі, до колишньої Алеї закоханих. Хто памятає, раніше там був пам'ятник у вигляді серця. Зараз тут розташувалась не менш романтична "Мініатюрна Вінниця".
 


 

 
 

7. Вінницький планетарій
Все, що стосується зірок, неба та чогось незвіданого і далекого уже вважається романтикою. Тому якщо плануєте романтичну прогулянку, варто зазирнути до Вінницького планетарію. Тут ви зможете побути разом, дізнатись щось нове, а це зближує.) Зокрема, разом можна поринути у справжній зоряний світ, доторкнутися до Моря ясності, Малого Лева, «побувати» на Марсі, побачити супутники Землі та навіть обійняти Гагаріна. І це далеко не увесь спектр послуг нашого планетарію.

Якщо ви готуєтесь до прогулянки заздалегідь, то можна замовити окрему індивідуальну екскурсію на двох і навіть .... влаштувати там романтичну вечерю під зорями. Тільки ви і зоряне небо...♥ 
 

8. Прогулянки по річці Південний буг
Така прогулянка можлива лише весною, влітку, або ж на початку осені, коли по Південному Бугу курсують теплоход "Ляля Ратушна" та "Пирогов". А також інші приватні катери та доступні катамарани. Але не включити такі річкові прогулянки у нашу добірку просто неможливо. 
Така річкова прогулянка може запам'ятатись на довго та подарувати вам обом незабурні враження та найкращі світлини.




Якщо хочете, щоб ваша прогулянка була більш усамітнена, ви можете скористатись послугами приватних катерів або орендувати катамаран в районі набережної Рошен чи біля Вишенського озера. До речі, на катер ви можете з собою замовити святковий стіл, чи хоча б шампанське та фрукти у найближчому закладі.


9. Парк імені Ющенка та алея трешових скульптур
Парк імені Ющенка розташований на території Вінницької обласної психоневрологічної лікарні - Це парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення, побудований у 1897. Що тут романтичного? - скажете ви. Старовинна архітектура лікарні, великі розлогі дерева, вузькі запутанні вулички, зелені насадженя, цікаві скульптури та клумби говорять самі за себе.



 


З парку є вихід на розлогий гранітний берег Південного бугу. Часто тут можна побачити закохані парочки, які миулються заходом сонця. І хоча позаду схилів розташоване справжнісіньке кладовище, це нікого не лякає, а додає ще певної тиші та таємничості.


Цікавинкою парку є алея трешових скульптур. Тут і герої з відомих мультиків, такі як Фіона та Шрек, Червона шапочка та залізний вовк, баба Яга, Маша та Ведмідь та багато інших цікавих фігурок: величезний слон, мавпи, корова і т. д.До цієї алеї йде дорога, прикрашена велитенськими писанками./
Серед усіх казкових героїв, на площі є великий фонтан у Альтанці і.... справжнє крісло бажань та камінь бажань, де сміливо можна загадувати найпотаємніші бажання. Кажуть - збувається).
 

 

 

 

10Гребля Сабарівської ГЕС і камінь Коцюбинського
Мікрорайон Сабарів розташований у найпівденнішій частині міста, де річка Південний Буг робить крутий вигин вниз по течії. Саме на цьому вигині збудували колись гідроелектростанцію, з якої відкривається прекрасний вид на гранітні скелі, на річку і високі пагорби з густим лісом довкола.
Тут лише влітку часто можна зустріти відпочиваючих, загалом місцинка цікава для прогулянок і для пікніків для двох. 
 

 

Неподалік Сабарівської ГЕС на березі Бугу знаходиться відомий «камінь Коцюбинського» з викарбуваними цитатами з творчості письменника. Вважається, що саме на цьому камені Михайло Коцюбинський свого часу писав свої шедеври.


11. Проспект Космонавтів
Проспект Космонавтів, що знаходиться в мікрорайоні Вишенька, є частиною найдовшої прогулянкової алеї у Вінниці. Для прогулянок саме те: вимощені доріжки, нові лавочки, фонтани і красиві скульптурні композиції. Особливо романтично тут у сутінках, коли вмикається підсвітка, ліхтарів та світлові ілюмінації.

 


  
 


 



12. Вінницький замок або Замкова гора
Замкова гора у Вінниці знаходиться на старомі місті по вул. Гліба Успенського. Свого часу у 15 столітті за доби Коріатовичів тут був побудований великий замок, який виходив на Буг.
Зараз  від замку мало що залишилось, це лише символічний пагорб, позначений металевим синім хрестом, який розташований на березі Південного Бугу, одразу за староміським мостом праворуч.  Неподалік розташований найдавніший храм Вінниці – Церква Святого Миколая.

Скеля колишньої каменоломні видніється й дотепер з вулиці Гліба Успенського. За описами Вінницького замку 1545 року, він був суцільно дерев'яною і недосконалою спорудою, що регулярно потерпала від атмосферних явищ - стіни скоро згнивали і потребували безупинного ремонту. Це є головним поясненням того, що донині від замку не збереглося й сліду. Замок на горі проіснував близько двохсот років. 1580 рік став останнім – під час нападу на Вінницю татари спалили його ущент. Відновлювати фортецю після катастрофи не стали.



Оскільки місце знаходиться на підвищенні, то саме звідси аідкривається неймовірний краєвид на нове місто: на вулицю Коріатовичів, на Соборну, звідси добре проглядається куполи Собору і навіть Вінницька вежа.
 
Особливо гарно тут ввечері, коли місто починає жити вечірнім життям.
Саме тоді на Замкову гору часто приходять та приїжджають на машинах парочки закоханих, аби помилуватись вечірніми краєвидами, насолодитись тишею серед міської суєти. 


Добірку з найромантичнішими місцями  для прогулянок у Вінниці можна продовжувати, адже наша Вінниця - дуже гарне та цікаве місто. 
Де б ви не гуляли рідною Вінницею, романтичними місцями чи звичайними вулицями, пам'ятайте, все потрібно робити з позитивом та світлими думками. 
Всім добра, тепла та любові ♥

Вам також сподобається: 

Коментарі до події (4)
  • DORA SMITH 01 Травня

    I URGENTLY NEED AN EFFECTIVE LOVE SPELL CASTER TO HELP ME BRING BACK MY EX LOVER URGENTLY 2023 WHATSAPP +1(419)359 4367 OR [email protected]



    I was having issues in my marriage because my husband wants a divorce but I was able to get him to cancel the divorce with the help of a spiritual man called PRIEST OSAS and now we are living in peace. If you are facing any kind of problem in life and want a lasting solution, PRIEST OSAS is the right man for the job. I'm a living testimony of his great power. He also prepares herbs for any kind of sickness you know about, he works wonders and miracles, I thank my stars I reached out to him for help



    WhatsApp  +1(419)359 4367

    EMAIL: [email protected]
  • Dollie Hash 08 Березня

    Hi everyone, I was sad for so long when my husband left me. I searched for a lot of psychics who would help me but they all turned me down because I didn’t have enough Dr Raypower had compassion and helped me and I am happy again as my husband is back home, cause this man has put in everything he had to help me and I will forever be grateful. I will encourage and recommend anyone to contact this psychic. He does all kinds of spells aside from love spells. You can reach out to him via WhatsApp +27634918117 or email: [email protected] visit his website: http://urgentspellcast.wordpress.com
  • Dollie Hash 08 Березня

    Hi everyone, I was sad for so long when my husband left me. I searched for a lot of psychics who would help me but they all turned me down because I didn’t have enough Dr Raypower had compassion and helped me and I am happy again as my husband is back home, cause this man has put in everything he had to help me and I will forever be grateful. I will encourage and recommend anyone to contact this psychic. He does all kinds of spells aside from love spells. You can reach out to him via WhatsApp +27634918117 or email: [email protected] visit his website: http://urgentspellcast.wordpress.com
  • Elena Akchurina 20 Жовтня

    А что же ничего не рассказали про Парк Дружбы народов?
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Як правильно їздити на електровелосипеді не порушуючи ПДР?
Як правильно їздити на електровелос... Коли ми їздимо на електровелосипеді, то розуміємо, що це популярно та безпечно. Ми можемо легко пересуватися містом. Але...
Печемо паски: ТОП-10 найсмачніших рецептів від українських зірок
Печемо паски: ТОП-10 найсмачніших р... 5 травня святкуватимемо світле свято Воскресіння Господнє! На кожному Великодньому столі обов'язковим елементом є паска....
15 замків та палаців Вінниччини
15 замків та палаців Вінниччини Вінницька область є лідером за кількістю історичних пам'яток, а саме замків, садиб, палаців, фортець і маєтків. Їй посту...