Як отримати енергетичний сертифікат

neiron-consult.com.ua
Автор:
neiron-consult.com.ua
03 грудня 2021

Сертифікат енергетичної ефективності – документ вказаної форми, де вказується клас енергетичної ефективності будівлі або окремих приміщень, поради стосовно його підвищення, а також дані щодо об’єкту чи його відокремлених частин, які успішно пройшли перевірку енергоефективності.

Як отримати енергетичний сертифікат


Кому потрібен документ
Сьогодні енергетичний сертифікат стане у пригоді:
• ОСББ. Документ дозволяє отримати інформацію щодо реального стану теплоізоляції, розробити план заходів задля мінімізації витрат на енергоресурси.
Крім того, це обов’язковий документ для об’єднань, котрі бажають отримати допомогу від Фонду енергоефективності.

•Забудовникам. Сертифікат є частиною проектної документації, він потрібен для введення об’єкту в експлуатацію по завершенню будівельних робіт.

• Державним установам. Сертифікат дозволяє дізнатись більше про рівень енергоефективності будівлі й обсяги спожитого тепла. Також можна отримати рекомендації щодо зменшення фінансових витрат на оплату комунальних платежів.
Це обов’язковий документ для отримання допомоги з державного бюджету.

• Комерційним об’єктам. Оформлення сертифікату для магазинів, готелів, ресторанів є неодмінною процедурою.
Період дії сертифікату – 10 років.

Як відбувається сертифікація енергетичної ефективності
Процедура починається з обстеження будівлі чи споруди, з’ясування поточного стану конструктивних елементів, комунікаційних систем опалення та кондиціонування. Вона включає:
• Огляд покриття та перекриття (підлоги й даху). Враховуються фізичні й геометричні показники конструкцій та їхніх складових, аналіз опорів теплопередачі, пошук дефектів ізоляції.
• Перевірка, в якому стані знаходяться світлопрозорі елементи (вікна), а також зовнішні двері будівлі (вид, розмір кожного елементу).
• Експертиза опалювальної системи (режим функціонування, проблеми з циркуляцією, присутність пристроїв для регулювання).
• Контроль санітарних норм в приміщеннях (температурний режим, рівень вологи).
• Створення розрахункової моделі будинку, в яку необхідно внесення всієї отриманої інформації.
• Оброблення отриманих даних й оформлення сертифіката згідно затвердженої форми.
• Витяг з енергетичного сертифіката необхідно розмістити на видному місці у будівлях з великою прохідністю, для яких сертифікація є обов’язковою процедурою.

Відповідальне ставлення до споживання енергії – перший етап впровадження енергоефективних заходів.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Чи часто українці беруть цілодобовий кредит? (новини компаній)
Чи часто українці беруть цілодобови... У зв'язку із повномасштабним вторгненням життя українців, на жаль, стало вкрай непередбачуваним. Ніхто не знає в який мо...
Нові рішення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей щодо обмеження доступу
Нові рішення Комісії з регулювання... Блокування нелегальних казино, деталі про моніторинг та ліцензії. Комісія з регулювання азартних ігор ухвалила рішення...
7 унікальних та цікавих місць Вінничини
7 унікальних та цікавих місць Вінни... Україна така розмаїта та багата на цікавинки. Наша Вінничина не виняток! У Вінницькій області є чимало унікальних місць,...